NL-Alert controlebericht 

27 november 2017
Maandag 4 december zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit.
foto

NL-Alert
Bij een groot incident in jouw omgeving, wil je weten wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Als er een noodsituatie bij jou in de buurt is, dan ontvang je een tekstbericht op je mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. 

Weet wat je moet doen
NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, of noodweer. Als je een NL-Alert ontvangt, informeer dan ook de mensen in jouw directe omgeving. Zo weten zij ook wat ze moeten doen.

Zo werkt NL-Alert
De overheid zendt een tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. Je ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Stel je mobiel in
Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl en stel je mobiel in. 

Maandag 4 december zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert
controlebericht uit. Als je het controlebericht ontvangt, is jouw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Je weet dan zeker dat je wordt geïnformeerd als je in de buurt van een echte noodsituatie bent.

Vragen? Ga naar www.nl-alert.nl