Zwembad Het Ravijn in Nijverdal verdubbelt bezoekersrecord

20 augustus 2018
Zwembad Het Ravijn in Nijverdal heeft gisteren de 41.000e bezoeker van het buitenbad van dit seizoen mogen begroeten. Het bezoekersrecord van vorig jaar is nu al verdubbeld, toen zo’n 20.500 mensen het buitenbad bezochten.
foto
Het buitenbadseizoen van Het Ravijn begon dit voorjaar met een vliegende start, vertelt manager Ruben Buijserd van het zwem-, sport- en zorgcomplex in Nijverdal. ”Op 18 april hadden we een landelijke primeur door als één van de eerste buitenbaden onze deuren te openen vanwege het fraaie voorjaarsweer. En ook de weken daarna bleef het gezellig druk. Alle ingrediënten waren afgelopen maanden aanwezig voor een spetterend zwemseizoen.”

Bezoekerspieken
Het tropische weer in de maand juli zorgde voor diverse bezoekerspieken in Het Ravijn. Dat leverde bezoekersaantallen op tot 1.500 mensen per dag. “Natuurlijk bepaalt het mooie weer voor een groot deel onze bezoekersaantallen. Ook diverse speciale acties waaronder de voorverkoopactie via een lokale supermarkt, het toegankelijk geprijsde zomerabonnement, de gastvrije horecavoorziening en de flexibele openingstijden leiden tot dit recordaantal zwemmers in de historie van Het Ravijn”, aldus Buijserd.

Toeristen
Niet alleen de inwoners van de gemeente Hellendoorn maken gebruik van het buitenbad. “Tijdens de vakantieperiode begroeten we ook veel bezoekende toeristen van de vakantieparken en campings in de omgeving. Gelukkig kunnen we tot nu toe stellen dat alle bezoeken veilig en vrolijk zijn verlopen, dankzij de inzet van alle medewerkers. We kunnen dan ook spreken van een unieke topzomer”, vertelt Buijserd. 

Binnenbaden
Het buitenbad van Het Ravijn is in ieder geval nog geopend tot en met zondag 2 september. Na 2 september kan er volop gezwommen worden in één van de binnenbaden van Het Ravijn. De actuele zwemtijden zijn te vinden op www.hetravijn.nl.