Vacature: Energieregisseur voor 36 uur per week

30 november 2018
Ga jij ons helpen de overstap naar duurzame energie te maken? Dan zoeken we jou!
foto

Binnen het team Vergunningen, toezicht en duurzaamheid ben je hét eerste aanspreekpunt voor het realiseren van duurzame energieopwekking in onze gemeente. Je faciliteert de overstap van fossiele energie naar duurzame energie.

Wat ga je doen?
  • Je begeleidt grootschalige (duurzame) energieprojecten;
  • Je ontwikkelt een warmteplan;
  • Je stelt samen met de Twentse gemeenten een regionale energiestrategie (RES) op;
  • Je zorgt ervoor dat de energiestrategie uitgevoerd wordt.
Met jouw ervaring van de energietransitie en kennis van de markt, lever je een substantiële bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van onze gemeente. Als energieregisseur ben je de spin in het web voor de opwekking van duurzame energie. Jij weet de betrokkenen te inspireren, te motiveren en daar waar nodig te faciliteren. Je verbindt initiatiefnemers en de gemeentelijke organisatie aan elkaar.

Jouw kwaliteiten
Je hebt een op de functie gerichte opleiding op HBO/WO-niveau en bent een professional op het terrein van duurzame energie. Je werkt doelgericht en kent de energiemarkt, waardoor je een goede gesprekspartner bent die een afweging kan maken tussen de verschillende belangen. Je bent in staat om inwoners te betrekken bij de energietransitie, door helder uit te leggen wat de opgave is waar we voor staan. Je hebt nadrukkelijk oog voor het sociale aspect van de transitie,
waardoor je ervoor zorgt dat inwoners ook kunnen meeprofiteren. Je kunt omgaan met deadlines en je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Ons aanbod
We bieden een organisatie die omgevingsgericht is en alle ruimte geeft aan professioneel vakmanschap. Met onze arbeidsvoorwaarden heb je de mogelijkheid om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Afhankelijk van je ervaring geldt voor deze functie een salaris van minimaal € 2.591,-- (aanloopschaal 9) tot maximaal € 4.541,-- (uitloopschaal 10a). Daarnaast heb je zelf de regie over 17,05% individueel keuzebudget.

Uitgedaagd?
Stuur dan vóór 17 december 2018 je motivatiebrief en CV naar Mariska ter Brugge, P&Oadviseur, via e-mail: m.ter.brugge@hellendoorn.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Paul van der Steen, hoofd van het team VTD, telefoon 0548-630530 of met Bas Oonk, programmamanager Duurzaamheid en Energie, telefoon 0548-630750

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld