Koninklijke onderscheiding

Personen die zich inzetten voor de samenleving kunnen een Koninklijke onderscheiding krijgen. Kent u iemand in uw omgeving die een Koninklijke onderscheiding verdient? Dan kunt u die persoon voordragen.
Vooraf informeren
Iemand krijgt niet "zomaar" een koninklijke onderscheiding. Daarom is het belangrijk dat u voordat u een aanvraag indient, even contact opneemt met de gemeente waar de voor te dragen persoon woont. Daar kunnen we u in grote lijnen aangeven of de verdiensten zo groot zijn, dat er een kans is op een koninklijke onderscheiding. Woont de voor te dragen persoon in de gemeente Hellendoorn, dan kunt u bellen: (0548) 630 302.
 
Aanvragen
Als u alle gevraagde gegevens hebt verzameld, kunt u het voorstelformulier invullen. 
 
Op tijd aanvragen
Wilt u dat iemand een lintje krijgt op 26 april (de zogenaamde lintjesregen), dan moet uw aanvraag uiterlijk 1 juni van het jaar voorafgaand aan de uitreiking bij ons binnen zijn. Maar liever eerder aanleveren! Aanvragen die 1 of 2 weken voor de sluitingsdatum van 1 juni bij ons binnenkomen, moeten compleet zijn. Dat houdt in: voorzien van alle gevraagde bijlagen, digitaal aangeleverd.
 
Wilt u dat iemand een lintje krijgt bij een bijzondere gelegenheid, zoals een afscheid of jubileum? Dan moet u het lintje minstens een half jaar van te voren aanvragen.
 
Meer informatie?
Kijk ook eens op www.lintjes.nl