Duurzaam (t)huis Twente

Noabers op de bres voor duurzame woningen. Twentse huiseigenaren kunnen terecht bij wooncoach voor gratis, onafhankelijk en deskundig woningadvies 
Duurzaam (t)huis Twente is een stichting die huiseigenaren helpt bij vragen over hun woning en hen belangeloos adviseert over de mogelijkheden van verduurzaming van hun woning. Daarvoor heeft de stichting in elke gemeente een aantal wooncoaches. In Hellendoorn zijn dat er vijf: 
Ben Veltien, Dick ter Avest, Henk Hospers, Pieter Molenaar en Wim Hendriks 

Duurzaam (t)huis Twente is een initiatief van de 14 Twentse gemeenten. Binnen Duurzaam (t)huis Twente werken ruim 40 wooncoaches samen met de lokale overheden, zo’n 45 partnerbedrijven en uiteenlopende lokale initiatieven. 

Woningeigenaar centraal
In alle gemeenten staan wooncoaches paraat. Dit zijn ervaringsdeskundigen met kennis op het gebied van wonen, techniek en duurzaamheid. Zij hebben daarnaast een opleiding gevolgd om hun werk goed te kunnen doen. Concreet betekent dit dat ze, op verzoek van huiseigenaren, op bezoek komen om te luisteren naar woningvragen en meedenken in oplossingen.

Samenwerking
De stichting werkt samen met diverse partners waaronder een aantal uitvoerende bedrijven. Deze bedrijven hebben samen afspraken gemaakt over de duurzame kwaliteit die ze gaan leveren en de manier waarop ze samenwerken om beter aan de wensen en behoeften van de woningeigenaren tegemoet te komen. Huiseigenaren kunnen, na een gesprek met een wooncoach, bij de aangesloten bedrijven offertes opvragen. Dit kan voordelen opleveren. 
De huiseigenaar blijft echter altijd vrij in zijn keuze. Woningeigenaren hebben veel vragen en er zijn ook veel partijen waardoor ze door de bomen het bos niet meer zien. Een wooncoach kan hen helpen bij het vinden van de juiste weg.”

Over Duurzaam (t)huis Twente
Duurzaam (t)huis Twente is een stichting die tot doel heeft huiseigenaren belangeloos te helpen bij hun vragen over hun woning. Woonvragen die huiseigenaren kunnen voorleggen aan de wooncoaches gaan bijvoorbeeld over wooncomfort, energie, verbouwen en onderhoud of langer thuis wonen. Huiseigenaren kunnen voor meer informatie terecht op de website www.duurzaamthuistwente.nl. Via het centrale telefoonnummer 088 1850130 kan een afspraak met een wooncoach worden gemaakt voor een gratis, onafhankelijk en deskundig advies.

extra trefwoorden: Energiebesparen, Energieloket, Wooncoaches, Duurzaam (t)huis Twente, ReggeStroom, Duurzaam(ver)bouwen.