Omgevingsvergunning

Met de komst van de omgevingsvergunning kunt u uw benodigde vergunningen in één keer aanvragen. Dat is praktisch. Maar u bent het niet verplicht. U mag ook voor alle activiteiten die u gaat uitvoeren, zoals bouwen, kappen en slopen, een aparte vergunning aanvragen. Het nadeel is dan wel dat u voor alle onderdelen apart een vergunningprocedure moet doorlopen.  Zo veel mogelijk in één keer aanvragen bespaart tijd.

Actueel | Subsidieregeling verwijderen asbestdaken De Subsidieregeling verwijderen asbestdaken richt zich op particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. Lees meer...

Vergunningcheck
Gebruik de vergunningcheck om te controleren of u een omgevingsvergunning nodig hebt

Aanvragen
Via het zogeheten omgevingsloket kunt u online een vergunning aanvragen

 Wat kost het?
Het aanvragen van een omgevingsvergunning kost geld. De hoogte van de leges is afhankelijk van de soort aanvraag en onder meer de bouwsom. Hoe deze kosten precies berekend en geheven worden, vindt u in de brochure of in de legesverordening via de website Overheid.nl

Meer informatie? Hulp bij het invullen van het formulier? Uw plannen voorbespreken? 
U kunt de folder "een omgevingsvergunning aanvragen" bekijken of contact opnemen met het Loket Bouwen milieu en openbare ruimte, Willem-Alexanderstraat 7, 7442 MA, Nijverdal, tel 140548, gemeente@hellendoorn.nl.

Inzien of opvragen vergunningen
Mocht u een verleende vergunning willen inzien of er een exemplaar van willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met het Loket Bmo.
Voor afschriften van verleende vergunningen worden conform de legesverordening (

Overheid.nl) kosten in rekening gebracht.