Huwelijk en geregistreerd partnerschap

Tarieven 2018  

In het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal en het Noaberhuus in Hellendoorn kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan op: 
maandag t/m vrijdag 09.00 - 18.00 en zaterdag 09.00 - 14.00 uur ieder heel uur. 
Wilt u elders in de gemeente of op een andere tijd (op ieder heel uur) trouwen, dan heeft u het formulier aanvraag tot aanwijzing locatie nodig.  

De huwelijksagenda geeft een globale indicatie van de beschikbaarheid.
Om een datum, locatie en trouwambtenaar te reserveren, belt u met 0548-630216.  
Na uw reservering stuurt de gemeente u de in te vullen formulieren verplichte melding voorgenomen huwelijk of partnerschapsregistratie met een afspraakbevestiging. 

Bij het persoonlijk inleveren van deze formulieren voldoet u de leges, kiest u een trouwboekje en tekent u een verklaring voor het naamgebruik na het huwelijk.  
Let op de wettelijke wachttijd van 14 dagen tussen ontvangst van de formulieren door de gemeente en de huwelijksdatum. 

Bij het reserveren kunt u een voorkeur voor een van deze 3 trouwambtenaren aangeven. 

undefined

Een eigen trouwambtenaar kan, wanneer deze als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand werkzaam is bij een andere gemeente.  Om deze persoon voor uw huwelijk of partnerschap als BABS voor gemeente Hellendoorn te kunnen benoemen, is  het benoemingsbesluit van de andere gemeente en de beëdiging van de rechtbank nodig.
U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld het welkomstwoord, de toespraak etc. door een kennis of familielid te laten doen, maar de voltrekking door een BABS van gemeente Hellendoorn. 

De tijdstippen voor trouwen zonder kosten in het Huis voor Cultuur en Bestuur (niet in de trouwzaal) op maandag zijn 9.15 en 9.30. Het kosteloos voltrekken van een huwelijk/partnerschap is voor inwoners van gemeente Hellendoorn. 
U mag met max. 6 personen komen. Dit is incl. bruidspaar, kinderen en getuigen.
Het betreft een korte gelegenheid zonder toespraak, muziek en bode.
U heeft dan géén keus voor wat betreft de trouwambtenaar.