Collectieve zorgverzekering

Speciaal voor mensen met een laag inkomen die hoge zorgkosten hebben, biedt de gemeente Hellendoorn een collectieve ziektekostenverzekering aan. 
Heeft u een laag inkomen maar wilt u wel goed verzekerd zijn tegen zorgkosten? Dan is het waarschijnlijk verstandig gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering die de gemeente Hellendoorn u aanbiedt. U kunt daarvoor kiezen uit twee zorgverzekeraars: Menzis en Salland Zorgverzekeringen.

Komt u in aanmerking?
U komt voor de collectieve zorgverzekering in aanmerking als u een laag inkomen hebt. Dat is het geval als het netto inkomen van u (en uw eventuele partner samen) lager is dan de bedragen die in de tabel hieronder staan.

undefined

Uw voordeel:
  • Voor de aanvullende verzekering accepteert de zorgverzekeraar  iedereen met een laag inkomen, zonder medische keuring.
  • U krijgt korting op de basisverzekering en op de aanvullende verzekering. De gemeente betaalt mee in de kosten van de verzekering.
  • U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie en tandartskosten.
  • De eigen bijdrage Wmo is ook verzekerd. Bij Menzis tot maximaal € 300,00 en bij Salland Zorgverzekeringen Plus tot maximaal € 230,00.
  • Kiest u het pakket Menzis Garant Verzorgd 3 of Salland Zorgverzekeringen Plus, dan is uw verplichte eigen risico (maximaal € 385,00) ook meeverzekerd. Bij de andere pakketten kunt u het eigen risico van € 385,00 gespreid betalen.

undefined

Vergoedingen en premies
Op www.gezondverzekerd.nl vindt u meer informatie over de premies, pakketten en  vergoedingen. Bepaal wat u nodig hebt en kies wat bij u past. Stel hier eenvoudig uw eigen pakket samen.

Hulp bij het invullen of vragen of u in aanmerking komt voor de collectieve verzekering?
Hebt u vragen of u in aanmerking komt voor de collectieve verzekering? Wilt u hulp hebben bij het aanmelden via internet? In de periode van 18 tot en met 22 december 2017 kunt u hulp krijgen bij het loket Welzijn, inkomen en zorg in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal ’s morgens tussen 09.00 uur en 12.00 uur. U hoeft daarvoor geen afspraak te maken, u kunt gewoon binnenstappen.
Voor een vlotte afhandeling is het nodig dat u uw identiteitsbewijs, bankrekeningnummer en, zo mogelijk, het polisblad van uw huidige zorgverzekering meeneemt.

Spreekuren
Menzis en Salland Zorgverzekeringen houden spreekuur in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal (loket Welzijn, inkomen en zorg). U kunt ook dan uw vragen stellen over de aangeboden zorgverzekeringen. 
Voor een vlotte afhandeling is het nodig dat u uw identiteitsbewijs, bankrekeningnummer en, zo mogelijk het polisblad van uw huidige zorgverzekering meeneemt.

De spreekuren zijn op:
• donderdag 7 december 2017 van 9.00 tot 12.00 uur. 
• maandag 11 december 2017 van 9.00 tot 12.00 uur. 
• woensdag 27 december 2017 van 9.00 tot 12.00 uur. 

Vragen
Het is niet verplicht om voor vragen naar het spreekuur te komen. Op de websites van de zorgverzekeraars en op www.gezondverzekerd.nl kunt u informatie vinden over de zorgverzekering, de samenstelling van de pakketten en de premies. Ook kunt u contact opnemen met de klantenservice van Menzis (088) 222 40 80 of van Salland Zorgverzekeringen (0570) 68 74 84. 

Premieoverzicht

Folders & informatie