Verloren of gevonden voorwerpen

Heeft u iets gevonden of verloren? Dan kunt u dit online melden via de website Verloren of gevonden. Daar kunt u gevonden en verloren voorwerpen registreren en verloren voorwerpen terugvinden.

U kunt uw gevonden voorwerp(en) plaatsen op  de verloren of gevonden website. Voorwerpen die bij de gemeente zijn afgegeven kunt u op komen halen op het Huis van Cultuur en Bestuur. Neem een geldig legitimatiebewijs mee. 

Voorwerpen die zijn ingeleverd bij de gemeente met een waarde tot € 450 worden drie maanden bewaard. Als het voorwerp meer dan € 450 waard is, wordt het 1 jaar bewaard.

Als u uw identiteitsbewijs  of paspoort verloren bent doet u aangifte via de website van de gemeente Hellendoorn met DigiD. Als u uw rijbewijs verloren bent, doet u aangifte bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) , eveneens met DigD. Dit doet u bij het kopje “Fietsen”. 

Identiteitsbewijs of rijbewijs gevonden? Lever deze altijd zo snel mogelijk in bij de balie in het Huis voor Cultuur & Bestuur. Deze documenten blijven eigendom van de staat, u mag deze dus niet thuis bewaren.

Het melden van verloren en gevonden fietsen doet u online. Als digitaal voor u niet mogelijk is, kunt u bellen met de publieksbalie via 0548 – 630 000. Een gevonden fiets kunt u zelf bewaren of naar de gemeentewerf brengen Kerkstraat 140 in Nijverdal.

Voor aangifte van honden en katten neemt u contact op met dierenopvang centrum ’t Noordbroek in Almelo, telefoon 0546-453901. De gemeente heeft met dit centrum een contract afgesloten. Het gevonden dier wordt door dit pension opgehaald.

Van verloren en gevonden sleutels wordt geen melding opgenomen. Gevonden sleutels levert u in bij de receptie in het gemeentehuis. Als u sleutels kwijt bent, kunt u daar kijken of die zijn gevonden.