Bouwplannen en bouwtekeningen inzien

Wilt u bouwplannen en bouwtekeningen van nieuwe of bestaande bouwwerken inzien? Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn als u interesse heeft in een planontwikkeling of als u het niet eens bent met een plan en u van plan bent om hiertegen bezwaar te maken. Daarnaast kunt u ook plannen en tekeningen van bestaande bouwwerken inzien.

Om een bouwplan of bouwtekening in te zien, kunt u een aanvraag via het formulier doen.

In het bouwdossier zijn o.a. de volgende gegevens beschikbaar:

  • informatie over aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen (vroeger bouwvergunning)
  • bouwtekeningen (de tekeningen die horen bij aanvragen voor omgevingsvergunningen)
  • constructieberekeningen en -tekeningen
  • bouwbesluitgegevens
  • de situering van het bouwwerk
  • informatie over de bouwwerkzaamheden

Ga verder zonder in te loggen en vul uw gegevens in.

Aanvragen

Zodra de benodigde dossiers ontvangen zijn uit het archief, wordt er gekeken of de gevraagde gegevens aanwezig zijn. U heeft de mogelijkheid om zelf op afspraak de dossiers in te komen zien en aan te geven van welke gegevens u een kopie wenst of wij maken een selectie voor u en sturen u de kopieën digitaal toe. 

Aan inzage van ingediende aanvragen om omgevingsvergunningen en ter inzage liggende omgevingsvergunningen zijn geen kosten verbonden. Voor het raadplegen van computergegevens, onderzoek in het archief en kopieën van stukken wordt per locatie kosten in rekening gebracht. In de legesverordening van de gemeente vindt u nadere informatie over de hoogte van het bedrag.