Duurzaamheidscentrum

Het Duurzaamheidscentrum is het verzamelpunt voor inwoners van de gemeente Hellendoorn voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Heeft u een vraag over het verduurzamen van uw huis? Wilt u meer informatie over stappen die u zelf kunt maken om duurzamer te leven? Loop binnen bij het Duurzaamheidscentrum.

Het Duurzaamheidscentrum

Het Duurzaamheidscentrum is gevestigd aan de Grotestraat 164 in Nijverdal. U krijgt hier informatie over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Zo kunt u informatie krijgen over energie besparen, het plaatsen van zonnepanelen en het isoleren van uw woning. Ook is er aandacht voor hergebruik van spullen, zuinig omgaan met water, goed afval scheiden en nog veel meer.

Het Repair Café

Heeft u kapotte spullen en bent u van plan deze weg te gooien? Kom dan naar het Repair Café. Onze vrijwilligers staan klaar om te kijken of zij uw elektrische apparaten, meubels of speelgoed kunnen repareren. Veel spullen die worden weggegooid zijn namelijk prima te repareren. Probeer het eens uit!

Schakel de energiecoach in!

Wilt u uw energierekening verlagen of uw woning verduurzamen? Schakel dan de hulp in van een energiecoach. De coach biedt persoonlijk advies bij u thuis. Het adviesgesprek is gratis en kan worden aangevraagd via het energieloket.

Openingstijden

U bent welkom in het Duurzaamheidscentrum van woensdag tot en met zaterdag. De openingstijden zijn van 13:00 tot 17:00 uur. U kunt ook spullen voor het Repair Café brengen tijdens openingstijden. Kijk voor meer informatie op www.duurzaamhellendoorn.nl.