Hulp voor Oekraïners

Vanwege de oorlog in Oekraïne komen er bij de gemeente veel vragen binnen over opvang en mogelijke hulpverlening. We proberen de vragen waar mogelijk te beantwoorden en verwijzen inwoners met initiatieven door naar de juiste plek.

Через війну в Україні муніципалітет отримує багато запитань щодо прийому та можливої допомоги. Ми намагаємося відповідати на запитання, де це можливо, і направляємо мешканців з ініціативами в потрібне місце.

Cherez viynu v Ukrayini munitsypalitet otrymuye bahato zapytanʹ shchodo pryyomu ta mozhlyvoyi dopomohy. My namahayemosya vidpovidaty na zapytannya, de tse mozhlyvo, i napravlyayemo meshkantsiv z initsiatyvamy v potribne mistse.

Informatie voor Oekraïense vluchtelingen

Інформація для українських біженців

Тут ви знайдете більше інформації про те, як влаштовані речі в Нідерландах.

Informatsiya dlya ukrayinsʹkykh bizhentsiv

Tut vy znaydete bilʹshe informatsiyi pro te, yak vlashtovani rechi v Niderlandakh.

Informatie voor Oekraïnse vluchtelingen

Hier vindt u meer informatie over hoe dingen in Nederland geregeld zijn.

Informatie voor inwoners van de gemeente Hellendoorn

Wilt u een vluchteling bij u thuis laten logeren? Laat u zich daarover informeren door de gemeente. Stuur een mail naar oekraine@hellendoorn.nl.

De inzet van vrijwilligers is hard nodig om vluchtelingen te helpen hun weg te vinden in Nederland. We zijn op zoek naar chauffeurs en activiteitenbegeleiders. Heeft u tijd en een bepaalde (professionele) expertise die u ter beschikking wilt stellen? Stuur dan een mail naar oekraine@stichtingdewelle.nl of bel naar 06-43276082. Het telefoonnummer is van maandag t/m donderdag bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie vindt u op de website van  Stichting De Welle.

Er zijn meerdere initiatieven gestart om Oekraïners te helpen, ook in Twente. Als u wilt helpen, dan kunt u bij bijvoorbeeld de onderstaande initiatieven aansluiten:

  • Giro 555Via Giro 555 kunt u met een donatie bijdragen aan medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp. Het Rode Kruis is een van de samenwerkende hulporganisaties achter Giro 555.
  • Twente voor OekraineEen initiatief uit Twente om de bevolking van Oekraïne te helpen. Meer informatie vindt u op de website http://www.twentevooroekraine.nl.
  • Overijssel voor OekraineOverijssel in actie voor Oekraïne: op steeds meer plekken in de provincie worden acties en initiatieven uitgerold om Oekraïners te ondersteunen. Welke acties dat allemaal zijn, lees je hier.