Tuincoaches

De gemeente Hellendoorn ligt in een prachtige groene omgeving waar we als bewoners trots op zijn. Ook uw tuin kan een plek zijn om van de natuur te genieten en tot rust te komen. Met slimme en soms kleine aanpassingen in onze tuin maken en houden we onze omgeving leefbaar, divers en gezond. Bent u op zoek naar tips om uw tuin te vergroenen? De tuincoaches van gemeente Hellendoorn kijken graag met u mee.

De  tuincoaches helpen inwoners om de tuin groener, natuurlijker en diervriendelijker te maken. Zodat u nog meer kunt genieten van uw eigen tuin. Samen inspireren en denken we na over het vasthouden van water, verbeteren van de bodem en het aantrekken van lokale insecten en dieren. Met de kennis en ervaring van de tuincoaches willen zij inwoners van de regio Hellendoorn inspireren en bijstaan in het vergroenen van tuinen en omgeving. Zodat u nog meer kan genieten en we samen de natuur een handje helpen. Een groene tuin brengt en geeft leven!

Uw tuin vergroenen 

In de gemeente Hellendoorn zijn 16 tuincoaches actief. De tuincoaches zijn er voor alle inwoners die vragen hebben over vergroenen en verduurzamen van tuinen en omgeving. Samen bespreken we eventuele problemen, leefgewoontes en dromen over de tuin. De tuincoaches zijn getraind door Natuur en Milieu Overijssel en de gemeente Hellendoorn voor hun rol.

Tuincoaches geven advies op maat over hoe u uw tuin groener, natuurlijker en/of diervriendelijker kan inrichten. Ook geven zij informatie over hoe een groene tuin hitte tegengaat en water kan vasthouden. Maar ook belangrijk dat u het groen kiest dat bij u past.  

De tuincoaches zijn actief tijdens bijvoorbeeld bewonersbijeenkomsten bij nieuwbouwwijken, informatiebijeenkomsten voor inwoners bij de herinrichting van straten, de duurzaamheidsmarkt in oktober en andere publieksactiviteiten.

De tuincoach komt graag bij u langs

De tuincoaches komen graag bij u langs. Samen met u bekijken ze uw tuin en zo ontstaat vanzelf het gesprek. De coaches hebben een goed gevulde map met informatie en ideeën op verschillende onderwerpen. In ongeveer een uur tijd geven ze praktische tips en zetten ze u aan het denken Als het nodig is, komen ze graag een tweede keer langs om erover door te praten.

Maak een afspraak door een mail te sturen naar tuincoachregiohellendoorn@gmail.com met uw tuinvraag. De tuincoaches nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Let op: De tuincoaches zijn geen ontwerpers of hoveniers. Wij kunnen wel tips geven over indeling of plantenkeuze, gebaseerd op onze eigen kennis en ervaring. Hulp en advies is bedoeld als een eerste stap in de gewenste richting, waarna u zelf de handen uit de mouwen kunt steken.

Subsidieregeling

Wilt u met vergroening en wateropvang in de tuin aan de slag? U hoeft dit vaak niet helemaal zelf te betalen. Bekijk de mogelijkheden van de subsidieregeling voor vergroenen en wateropslag van de gemeente Hellendoorn. Zoekt u inspiratie en informatie over maatregelen die u in uw eigen tuin kan nemen? Kijk dan op GroenBlauwTwente.