Wat is het plan?
Er is een eerste schets gemaakt voor ongeveer 50 woningen. Het gaat om een mix van koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen, zoals starters, gezinnen, ouderen, doorstromers en startershouders. Er wordt ook gedacht aan modulaire woningbouw. Dit zijn woningen die grotendeels in de fabriek worden gebouwd en op locatie in elkaar worden gezet. Dit zorgt ervoor dat de bouw sneller en met minder overlast voor de omgeving kan verlopen.
Probleem met stikstof
Uit onderzoek blijkt dat het huidige schetsplan te veel stikstof uitstoot. Dit betekent dat het plan nu niet mag doorgaan. Daarom wordt gekeken hoe het plan aangepast kan worden zodat het wél aan de regels voldoet. We blijven zoeken naar oplossingen, want meer woningen zijn hard nodig.
Wat gebeurt er nu?
We maken een aangepast schetsplan. Als er een nieuw, haalbaar schetsplan is, organiseren we een buurtbijeenkomst. Bewoners kunnen dan meedenken over de plannen.
De hoek van de Lupinelaan en Akkerwinde wordt voorlopig ingezaaid met zomertarwe. Dit is een pilotproject. De tarwe wordt later gebruikt als duurzaam isolatiemateriaal voor gemeentelijke gebouwen.
Daarnaast wordt gewerkt aan een landschapsplan voor het hele gebied rondom de Kruidenlaan, Lupinelaan, Akkerwinde, Schanshekweg en Veenweg. In dat plan staat hoe het landschap er in de toekomst uit moet zien. Als de plannen hiervoor klaar zijn, wordt hiervoor een informatieavond georganiseerd.
Planning
- Huidige fase: Onderzoek en aanpassen schetsplan.
- Verwachte vervolgstap: Binnen enkele maanden meer duidelijkheid.
- Communicatie: Bij een nieuw plan volgt een uitnodiging voor een buurtbijeenkomst
Contact
Heeft u vragen? Neem dan contact op met projectleider Emile van der Wielen:
- E-mail: e.van.der.wielen@hellendoorn.nl
- Telefoon: 0548 – 630 000 (woensdag, donderdag en vrijdag bereikbaar)
Veelgestelde vragen
Er is een groot tekort aan woningen. Daarom zoekt de gemeente geschikte plekken. De rand van de Lupinelaan en Akkerwinde is gemeentegrond en biedt kansen voor een kleinschalige ontwikkeling.
De plannen gaan uit van huur- en koopwoningen. Voor verschillende doelgroepen, zoals starters, gezinnen, ouderen en statushouders. Er wordt ook gedacht aan modulaire woningen.
Bij woningbouw kan stikstof vrijkomen. In het eerste plan is de uitstoot te hoog. Daarom passen we het plan aan.
Dat weten we nog niet. Eerst moet het nieuwe plan voldoen aan de stikstofregels. Daarna volgen nog andere stappen, zoals een buurtbijeenkomst, vergunningsaanvragen en procedures.
Ja. Als er een nieuw schetsplan is, organiseren we een buurtbijeenkomst. U kunt dan meepraten en uw ideeën delen.
De grond wordt ingezaaid met zomertarwe. Ook maken we een landschapsplan om de omgeving groen, mooi en prettig te houden. Wanneer er meer duidelijkheid is over het landschapsplan, organiseren we hier een bijeenkomst voor.