Inspraakmoment over azc verplaatst naar later moment

20 juni 2024, 17:12

UPDATE 26 JUNIHet inspraakmoment over het beoogde asielzoekerscentrum (azc) aan de Noordelijke Hoofddijk in Nijverdal gaat vrijdag 28 juni niet door. Dit besluit is genomen om organisatorische en veiligheidsredenen.

De politie heeft burgemeester Jorrit Eijbersen woensdag 26 juni geadviseerd om de bijeenkomst in sporthal Kruidenwijk aan de Kuperserf niet door te laten gaan. Vanwege verschillende evenementen in de regio is de politiecapaciteit op vrijdag 28 juni beperkt. De veiligheid kan hierdoor volgens de politie niet worden gegarandeerd.

Verplaatsing

Dit advies is overgenomen. De bijeenkomst was georganiseerd door de gemeenteraad, in aanloop naar een raadsvergadering op 8 juli. Het is de bedoeling om het zogenoemde inspraakmoment op een ander moment te laten plaatsvinden, waarbij aanvullende maatregelen worden genomen om de bijeenkomst zo veilig mogelijk te laten verlopen. Naar verwachting is dit op korte termijn.

Uiterlijk vrijdag 28 juni volgt meer informatie over de nieuwe datum en verdere details rondom het inspraakmoment en het vervolg hierop.