Tegels eruit, groen erin: doe mee aan het NK Tegelwippen!

28 maart 2024, 12:40

Het voorjaar staat alweer bijna voor de deur. Een mooi moment om met de tuin aan de slag te gaan en de tegels in uw tuin te vervangen door bloemen, planten en struiken. Vanaf 21 maart doen we als gemeente weer mee met het NK Tegelwippen. We gaan de strijd weer aan met andere Twentse gemeenten. Welke gemeente wipt de meeste tegels? U kunt ons aan de overwinning helpen!

Gratis wegbrengen tijdens het NK Tegelwippen 2024

Tijdens het NK Tegelwippen, dat loopt van 21 maart tot en met 31 oktober 2024, kunt u uw gewipte tegels gratis wegbrengen naar het afvalbrengpunt. Toon bij het inleveren van de tegels een bewijs dat verharding plaats heeft gemaakt voor groen. Meer informatie over het NK Tegelwippen volgt nog.

Doe mee en draag bij!

Iedere inwoner kan een verschil maken door tegels te wippen in zijn of haar eigen voor-, achter-, of geveltuin. Heb je tegels verwijderd? Vergeet dan niet je actie aan te melden. Samen maken we Hellendoorn groener en hopen we dit jaar de top te bereiken in ons klassement.

Samen tegen wateroverlast en hittestress

Door het extremere weer in Nederland neemt de kans op wateroverlast en hittestress toe. Meer groen in de tuin helpt om wateroverlast te voorkomen en zorgt voor verkoeling tijdens hete dagen. Met kleine aanpassingen kan iedereen een steentje bijdragen aan een groenere gemeente die beter voorbereid is op het veranderende klimaat. Om inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen te ondersteunen en stimuleren om te vergroenen en te verduurzamen, stelt de gemeente Hellendoorn een klimaatsubsidie beschikbaar.