Schuldhulpverlening

Wordt het lastig om alle rekeningen te betalen? Of moet u rondkomen met minder inkomen door ziekte, ontslag of echtscheiding? Misschien heeft u geen zicht op uw inkomsten en uitgaven? U weet dat er iets moet gebeuren, maar wat? Weet dan dat u niet de enige bent met deze problemen.

Aanvragen schuldhulpverlening

  • Neem contact op met de gemeente.
  • De schuldhulpverlener maakt met u een afspraak voor een gesprek.
  • De schuldhulpverlener laat u weten welke informatie nodig is.
  • In dat gesprek bekijkt de hulpverlener samen met u naar uw schulden. U maakt samen een plan van aanpak.

Bij schuldhulpverlening krijg u binnen 4 weken het eerste gesprek.

Is er sprake van een bedreigende situatie? Dan is het eerste gesprek binnen 3 werkdagen. Bedreigende situaties zijn:

  • huisuitzetting
  • afsluiting van gas, water en licht
  • opzegging van uw zorgverzekering

U kunt de gemeente ook vragen om tijdelijk uw geldzaken te beheren. Dit heet budgetbeheer. Een budgetbeheerder helpt u om rekeningen af te betalen en geeft u genoeg geld om zelf de dagelijkse boodschappen te doen. Na een tijdje doet u uw geldzaken weer zelf.

Bent u ondernemer en heeft u schulden? Dan kunt u bij ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) terecht. ROZ biedt gespecialiseerde schuldhulpverlening in opdracht van de gemeente Hellendoorn wanneer uw onderneming ernstige financiële problemen heeft. De adviseurs begeleiden u bij het afwikkelen van de schulden. Zij helpen de oorzaken in kaart te brengen, proberen regelingen te treffen met schuldeisers en een faillissement te voorkomen. Samen met u zoeken zij naar oplossingen.

Neem zo snel mogelijk contact op met ROZ bij financiële problemen. Hoe eerder, hoe meer zij meestal nog kunnen betekenen.