Stap voor stap richting arbeidsmarkt

Of je nu net bent afgestudeerd, een carrièreswitch overweegt of nieuwe kansen zoekt, wij staan voor je klaar met begeleiding, training en hulpmiddelen. Hieronder zie je de mogelijkheden die de gemeente met externe partners aanbiedt.

De gemeente beschikt over werkcoaches. Een eigen werkcoach ondersteunt u in de begeleiding naar werk, geeft tips voor sollicitaties en kan u helpen bij in het invullen van een CV. De werkcoach kan ook helpen met het opstellen van een re-integratietraject en het aanvragen van ondersteunende voorzieningen zoals bijvoorbeeld loonkostensubsidies voor werkgevers.

In het plan van aanpak om u aan werk te helpen kunnen ook re-integratiebedrijven of scholingsinstellingen een rol spelen. Een re-integratiebedrijf kan u helpen bij het zoeken naar en voorbereiden op een baan. Bijvoorbeeld door begeleidende gesprekken of het doen van een beroepskeuzetest. Of door het volgen van scholing, cursussen of een sollicitatietraining. Het aanleren van vaardigheden, het opdoen van kennis en werkervaring en het wennen aan een arbeidsritme staan voorop. De gemeente Hellendoorn werkt hiervoor samen met onder andere REACT Twente en het ROC van Twente.

Voor contact met de werkcoaches kunt u een e-mail sturen naar teamwerk@hellendoorn.nl of bellen met 0642 899 938.

Als met u is afgesproken, dat u (weer) werkervaring moet opdoen, bijvoorbeeld door middel van een proefplaatsing of een werkstage (beide in principe maximaal 3 maanden), dan is het werk dat u dan doet meestal onbetaald. Wel krijgt u uw bijstandsuitkering doorbetaald. Een proefplaatsing is bedoeld om te onderzoeken of u binnen drie maanden kunt doorstromen naar een betaald dienstverband bij de betreffende werkgever. Een werkstage is bedoeld voor het opdoen van praktische werkervaring, zonder direct perspectief op doorstroming. Een werkstage kan bij dezelfde werkgever maximaal één keer verlengd worden met drie maanden.

Als een werkstage nog niet aan de orde is maar rustig wennen aan arbeidsritme voorop staat dan behoort een participatieplaats tot de mogelijkheden. Dit kan langer duren dan drie maanden en u behoudt in die periode uw uitkering. Als u op een participatieplaats in een aaneengesloten periode van zes maanden minimaal 18 uur per week onbetaald werkt, dan komt u in aanmerking voor de “Premie participatieplaats”. U krijgt per zes maanden maximaal € 120,00. Deze premie krijgt u aan het eind van het kalenderjaar. Bent u jonger dan 27 jaar, dan heeft u geen recht op de premie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.