Grenspalen weer als nieuw dankzij Ben en Gerjan

3 juli 2024, 16:40

Veel van onze grenspalen op de grenzen met omliggende gemeenten zien er weer zo goed als nieuw uit. De bekende oranje bordjes met in witte letters het opschrift ‘Gemeente Hellendoorn’ zijn voorzien van een nieuw likje verf door Ben en Gerjan, twee medewerkers van stichting Noest.

Ben en Gerjan hebben de afgelopen tijd bijna alle grenspalen al onder handen genomen. In totaal zijn het er bijna zeventig. Eerst schoonmaken, vervolgens schuren en ontvetten. Daarna in meerdere lagen schilderen: oranje, wit en zwart. Want naast de naam van de gemeente, staan ook namen van buurtschappen, dorpen of veldnamen in het zwart vermeld.

Trots

De gemeente Hellendoorn heeft het schilderwerk uitbesteed aan Noest. Deze stichting zet zich in voor mensen voor wie een reguliere baan, om welke reden dan ook, niet direct voor de hand ligt. Eric Braamhaar, bedrijfsleider bij Noest, is trots op Ben en Gerjan. ,,Ze leveren echt goed werk af”, zegt hij.

Braamhaar zegt dat Noest eerst altijd beoordeelt of nieuwe klussen aangenomen kunnen worden. ,,In dit geval hebben de mannen eerst een cursus gevolgd om langs de weg te kunnen werken. Ze gaan nu elke keer zelfstandig op pad, met een bus van de gemeente. Ze hebben het zo goed gedaan, dat ze later ook de omheining van de watertoren mogen schilderen.”