Rioolrenovatie in de gemeente Hellendoorn

11 juni 2024, 08:46

In de komende vier jaar laten we op verschillende plekken in onze gemeente het riool renoveren. Het bedrijf GMB Leidingtechnieken uit Kampen voert deze rioolrenovatie voor ons uit. De straat hoeft hiervoor niet opengebroken te worden en de overlast is beperkt.

Inspecties en renovaties

Het is belangrijk dat het riool zijn werk goed blijft doen. Daarom inspecteren we elk jaar enkele kilometers riolering van binnenuit. Uit deze camera-inspecties blijkt vaak dat de binnenkant van oude rioolbuizen dunner is geworden. Hierdoor wordt het rioolwater niet meer goed afgevoerd. Dit probleem zien we vooral bij buizen die meer dan 60 jaar oud zijn.

Renovatie volgens de ‘kousmethode’

Als de riolering in een straat oud is en veel schade heeft, vervangen we deze meestal. Soms kunnen we de riolering ook renoveren. Dit doen we met de zogenaamde kousmethode. Hierbij brengen we een kunststofkous aan in het bestaande hoofdriool. Door deze kous uit te harden met uv-licht ontstaat er een nieuwe rioolleiding. Dankzij deze methode hoeft de straat niet opengebroken te worden en blijft de overlast minimaal. Het riool kan door de renovatie weer 50 jaar mee.

Uitvoering door GMB Leidingtechnieken

Het bedrijf GMB Leidingtechnieken uit Kampen voert de komende vier jaar op verschillende plekken in de gemeente de rioolrenovatie uit. GMB begint binnenkort met de werkzaamheden. Bewoners en ondernemers van de straten waar ze aan het werk gaan ontvangen een paar dagen van tevoren een brief met meer informatie en gegevens van de contactpersoon.